Blue Shadows Gaming

Oyun Burada Başlıyor ! Oyun Haberleri , incelemeleri , güncel ve popüler oyun demoları , videoları bu adreste

NOTLAR 
-Konuyu okumadan saçma sapan yorumlar yapmayınız. 
-İlk mesajı alıntı yapmayınız. 
-Üst konu olursa çok sevineceğim,gerçekten iyi bir iş yapacağımı düşünüyorum. 
-Bu konuda bayağı bir ingilizce terim kullandım, bu terimlerin anlamlarını aşağıda açıklayacağım. 

Merhaba,Türkiye sunucusunda zorlanan arkadaşlar için survivor adası tarzındaki bu sunucuda nasıl hayatta kalınacağını tecrübelerimle öğretmek istiyorum. Bu konuyu okursanız ve desteklerseniz, saygı çerçevesini aşmayacak şekilde iyi kötü eleştirirseniz sevinirim. 



Türkiye sunucusu açıldığında ilk olarak west hesabımı geri weste taşımıştım. Daha sonra, loldeki ilk hesabım olup eastten trye taşınan hesabımla türkiye sunucusunda oynamaya başladım,şanslıydım ki,3500 civarı IP olduğundan Akali gibi iyi bir snowball herosu alarak 20/15 civarı olan W/L oranımı 102/50 yaptım.Bu tip herolarla W/L oranınızı üst düzeye taşıyarak 30 level olduğunuzda iyi oyuncularla karşılaşabilirsiniz. 


GEneL 

Öncelikle, sizi 1 leveldan başlamış bir oyuncu olarak varsayıyorum. Öncelikle, Kazanma Kaybetme oranınız çok önemlidir. Zira 30 level olduğunuzda bu oran çok önemli olacak.Şimdi ben de size, bu oranınızı nasıl yükselteceğinizi açıklayacağım. 

KURALLAR 

-Yeni oyuncu değilseniz ilk 10-20 level tank oynamayın. Mid gitmediğiniz sürece de adc oynamayın. 
-Last hit yani son vuruş yapamıyorsanız mid gitmeyin, başka birine bırakın ki o dursun. 
-Last hitte iyiyseniz mutlaka mid isteyin, Top veya Bot gittiğinizde farmınızı çalarlar. 
-Takım çalışmasına dayalı Skarner-Nautilus gibi herolar almayın. 
-Yok yere IP harcamayın. 

ASLA ALINMAMASI GEREKEN ŞAMPİYONLAR 

-Darius 
Bu hero uselesstır,kullanışsızdır,asla bu heroya 6300 gibi yüksek bir rakam vermeyin,asla. Bu heronun takım çalışması sıfırdır. Takım taşıma yeteneği olmamasına rağmen diğer takım arkadaşlarından killeri çalabilecek ibretlik skillseti vardır. Kaçış skilli yoktur, verdiği damage hiç de güzel değildir,almayın,aldırmayın, 6300 IP'niz boşa gitmesin. Sizde varsa, hemen iade edin. 

-Fiora 

Bu hero alındığı zaman hep adc kasılır, bu heroyu oynamak hiç de kolay değildir, hem de, farm yapmayı bilmeyen bir kişi bu hero ile 40 dakikaya kadar hasar veremez, o zaman hemen surr çekmiş olursunuz zaten.Bu heroyu ustası değilseniz oynamayın, çok kırılgan ve çok pahalı. 

-Master Yi 

Bu hero da ya adc ya apc kasılır, fakat takıma katkısı yoktur ayrıca düzgün hasar verebilmesi için çok farm yapması lazımdır. Böyle herolar bize uygun değil,geçiniz. 
He tabi 450 IP ucuz bir rakam alabilirsiniz. Fakat picklemeyin. 

-Tryndamere 

Master Yi'nin aynısı,sanılanın aksine çok ZOR bir herodur Tryndamere. Almayınız. 

<Bu kısım güncellenecek, Karma Viktor gibi herolara hiç girmiyorum zaten onlar full takım heroları.> 


çok İŞİNİZE YARAYACAK ŞAMPİYONLAR 

-Akali  
Bu hero tam TR sunucusu için yaratılmıştır. Çünkü bu sunucuda ne oracle alan vardır ne de magic resist kasan vardır. Tanklar hep can ve zırh kasarlar. Bu hero, "6 leveldan sonra" gibi, ulaşılması kısa bir sürede yüksek bir hasar kaynağı olur.Akali ile mid gideceğiz. 

+ları 

-Yüksek damage ve ibretlik burst 
-Görünmezlik 
-Gap closer 
-Sustain 
-Ucuz 
-Güzel bir görüntü 

-leri 

-CC yok 
-Kırılgan sayılır 
-Vision ve silence büyük ölçüde gücünü düşürüyor 
-Early game 
-Melee 

Akaliyi midde zorlayan champler: 

-Brand 
-Fizz(Allah cezasını versin) 
-Katarina(Allah belasını versin) 
-Anivia 
-Akali 
-Leblanc 
-Galio 
-Talon 
-Mordekaiser 

Zorlayan Mekanikler: 

-Vision(Lee-Corki-Lulu-Nidalee-Caitlyn-Oracle-Vision Ward) 
-AOE/Skillshot skiller 
-Skillshot hareket ettirme skilleri (Blitz-Xin-Darius) 
-Burst engelleme (Shen-Galio) 
-SILENCE. (Talon-Soraka-Cho'Gath) 

Skillerimizi Tanıyalım:
Pasif:
Akali aldığı bonus AD'nin bir kısmını Spellvamp'e,bonus AP'nin bir kısmını da basic attack ile beraber vurduğu magic damage'a çevirir. Bu skill bize ekstra sustain ve damage sağlar. Ayrıca oyunun başında da bizimle olması lane için ayrı bir avantaj. 

Q:Akali'nin ana hasar skillidir. Güzel bir harrass imkanı sunar. Ayrıca, rakipte bir damga bırakır. Bu damga Akali'nin yapacağı herhangi bir düz vuruş veya E skilli ile patlar ve ekstra büyü hasarı verir.Düşmanı şaşırtan bir kombo olur.Çok güçlü bir skilldir. 
W:Akali'yi Akali yapan görünmezlik skillidir.Akali yerde bir alan oluşturarak bu alanın üzerinden geçen rakipleri yavaşlatırken kendisi alanın içindeyken ekstra armor ve mr kazanarak görünmez olur.Akali hasar verdiğinde görünmezlik bozulur. Akali buranın içindeyken herhangi bir alan hasarına maruz kalabilir,Darius,Blitzcrank gibi herolar tarafından hareket ettirilebilir.Başımız sıkışınca bu skilli kullanıp kaçacağız.Nasıl kullanacağınızı kendiniz de öğreneceksiniz zaten. 
E:Akali kamalarını hareket ettirerek etrafına fiziksel hasar verir.Bu skilli Q skillimizin damgasını patlatmak için kullanabiliriz.Q skillini patlatma özelliğine sahip. 
R:Gelelim efsane ultimize. Akali belirlediği bir rakibe uçarak büyü hasarı verir. Bu skillin bekleme süresi çok azdır, fakat 3 kere stacklenebilir.Akali kill veya asist aldığında 1 stack kazanır,ultinin bedeli 1 stacktir.Bu ultinin kullanım alanı çok geniştir. Mesela kaçmak için rakip minionlara atlayabilirsiniz. Veya adam dibinizdeyken adamı öldürmek için direk R basabilirsiniz. 

Build-Taktik: 


Bot +3pot başlıyoruz. 

Farmımıza bakıyoruz, Q suz farm yapabiliyorsak rakibi Q ile harraslıyoruz. 
6 levela kadar defansif oynayarak geçiriyoruz.6 leveldan sonra rakibimize sataşıyoruz.Roam yapıp gank atıyoruz 4/0 5/0 olursak Mejai çıkıyoruz.Sonrası malum. Kaçarken W yu kullanıyoruz, adam kovalarken ulti yetişmiyorsa miniona ulti atıp daha sonra adama ulti atabilirisniz. Hextech aktifini bol bol kullanmayı unutmayın. 

CORE 

    

Küçük bot-Hextech altıpatlar-(Mejai)-Sihirbaz Pabuçları:Sığınak-Dev Kemeri-Rylai-Hextech Silahkılıç-Rabadon-Guinsoo-opsiyonel itemlar 


OPSİYONEL 

    

BENİM KULLANDIĞIM BUİLDİN SON HALİ 

      

SKILL SIRALAMASI 

R-Q-E-W önceliği 

KOMBO 

Q-R-E-Allah ne verdiyse 

RÜN 

Kırmızılar mpen 
Sarılar hp 
Maviler AP 
Büyükler AP 

MASTERY 

 

-Jax  

Darius,fiora,xin zhao,tryndamere,master yi gibi heroların bol bol bulunduğu bir serverda Jax olmayacak da kim olacak ? Yüksek damage,ibretlik defansıyla, karşınızda en mükemmel hero, JAX ! 

+ları 

-Yüksek damage ve ibrelik burst 
-Tankylik 
-Stun 
-Sustain kaynakları 
-Gap closer 
-AS Buff 
-Ucuz 

-leri 

-CC ye karşı zayıf 
-Melee 
-Early farm 

Zorlayan mekanikler: 

-AP 
-Hard CC 
-AS Reduction 

Skillerimizi Tanıyalım: 

Pasif:Jax düz vuruş yaptıkça saldırı hızı artar.Bu etki 6 defa stacklenebilir.Bu skill ile attack speed kazanacağız böylece düşmana daha kısa sürede daha fazla hasar verebileceğiz. 
Q:Jax rakibine atlayarak ona fiziksel hasar verir. Bu skill ile rakibimize uçacağız. Çok iyi bir skilldir. Ayrıca teemo mantarı,minion,champion gibi dost ünitelere de atlayabildiğimiz için iyi bir kaçış skillidir. 
W:Jax elindeki sokak lambasını yakarak bir sonraki Q veya düz vuruşuna ek olarak büyü hasarı vurur.Bu skill iyi bir burst kaynağıdır,kısa cdsi ile blue falan keserken çok işimize yarar. 
E:Jax silahını çevirerek bir süre boyunca kendisine gelen düz vuruşlardan hasar almaz.Skill tekrar aktifleştirildiğinde veya süresi dolduğunda jax silahını savurarak etrafındakilere sömürdüğü düz vuruşların üstüne ek olarak fiziksel hasar verip onları 1 saniyeliğine stunlar.Bu skill harika bir skilldir,Tek CC miz olduğundan değerlidir, hayat kurtaran skilldir. CD si uzun olduğundan dikkatli kullanın. 
R:Jax pasif olarak her 3 düz vuruştan sonra ekstradan büyü hasarı verir. Bu pasif kendi pasifimiz ve itemlardan gelen saldırı hızıyla birlikte düşmana çok şaşırtıcı hasarlar verir,ayrıca farm yapmamızı aşırı kolaylaştırır. Ayrıca, Jax bu skilli aktifleştirdiğinde Bonus Zırh ve Büyü direnci kazanır. Eşya rün ve kabiliyetlerden kazandığı bonus AD'nin %30'u kazanacağı zırha, AP'nin %20'si kazanacağı büyü direncine eklenir. 


Build-Taktik 


Rahat rahat farm yapıyoruz,6 olduktan sonra küçük sürprizlere başlıyoruz.Kombomuz çok rahatsız edici,gerçekten güzel bir kombo. Ulti açıldıktan sonra spellvamp ile beraber soloblue ve solored yapıp gücümüze güç farmımıza farm katıyoruz. Late game canavarı olduğumuzdan early ve mid game'imizi iyi geçirmemiz gerekiyor. 


CORE 

    

küçük bot-armor veya mr botu(sığınak)-vampiri asa-hextech altıpatlar-guinsoo-hextech silahkılıç-trinity-mahvolmuş kralın kılıcı-opsiyoneller 


OPSİYONEL 

     

BENİM KULLANDIĞIM BUİLDİN SON HALİ 

      

SKILL SIRALAMASI 

R-Q-W-E önceliği 

KOMBO 

E-Q-W-R-Allah ne verdiyse 

RÜN 

Armor pen kırmızı 
Zırh Sarı 
Büyü Direnci Mavi 
Flat AD/Armor-Magicpen(2si bir arada) Büyükler 

MASTERY 

 

EDITLER 

-1:Mastery'ler eklendi. 
-2:İmla hataları düzeltildi. 

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum, umarım beğenmişsinizdir,rehber elbette ki zamanla güncellenecek ve yeni herolar ekleyeceğim,zamanım kısıtlı olduğundan,yani haftanın her günü giremediğimden sadece Akali ve Jax'ı tanıtabildim sizlere, iyi kötü yorumlarınızı bekliyorum, iyi günle

0 yorum:

Yorum Gönder